Kefilsiz kredi veren bankalar 2019

Son yıllarda artan borç batağı nedeni ve genel olarak düşen kredi puanları nedeni ile bankaların kredi başvurusu yapan müşterilerine karşı bakış açılarında değişiklikler oldu. Kredi şartları bir tık daha ağırlaştı ve talep edilen belge sayısında farklılıklar olmaya başladı. Örneğin artık çoğu banka, başvuru şartları uygun olsa bile kefil istemeye başladı.

İçindekiler

Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle kefilsiz kredi veren bankalar sayısında düşüş olduğunu görüyoruz.

Eskiden belgesiz ve kefilsiz verilen kredilere limit geldi. Devlet memuru iseniz, kredi puanınız iyi ve üzerinde ise ve finansal siciliniz temiz ise, tüm bankalardan kefilsiz kredi alabilirsiniz. Tabi bu biraz da talep edilen kredi miktarına bağlıdır.

Kefilsiz kredi alma yöntemleri

Aslında bu gizli saklı bir yöntem değildir. Tamamen kredi skorunuz ve mali geçmişiniz ile alakalı bir durumdur. Düzenli aylık bir geliriniz varsa, üzerinize kayıtlı herhangi bir gayrimenkul veya taşıt varsa ve daha önce yasal takibe düşmediyseniz, kefilsiz kredi veren bankalar aracılığı ile rahatlıkla kredi alabilirsiniz. Ama belirlenen kredi tutarının üzerinde bir kredi başvurusunda bulunursanız, banka sizden kefil talep edebilir. Gösterilen kefilin finansal sicilinin temiz olması ve kefil olabilecek şartlara uygun olması gerekir. Mesela kredi notu kötü olan birinin kefil olmasını hiç bir banka istemez. Bu durum tamamen bankanın inisiyatifindedir.

Kefilsiz kredi veren bankalar 2019
Kefilsiz kredi veren bankalar 2019

Kefile haciz gelir mi?

Birinin kredisine kefil oluyorsanız, bu riski göze almanız gerekir. Evet, haciz gelebilir. Çünkü alınan krediden siz sorumlusunuz. Zaten kefil olmanın amacı da budur. Kefil olduğunuz kişi kredi borcunu ödemezse ve olası yasal takip başlatılırsa, borcun tahsil edileceği ilk adres siz olacaksınız. Üzerinize kayıtlı olan tüm gayrimenkul, taşıt ve değerli yatırımlar risk altına girer. Bu, bankaların yasal hakkıdır. Kefillik sözleşmesinde bu şartlar belirtilmiştir. İmza attıktan sonra, borç sizindir. Maaşınıza, evinize ve işyerinize banka tarafından haciz konulabilir. Bankaların kefil talep etme nedeni de, verdiği kredinin geri ödemesini garanti altına alma isteğidir. Zamanında ödenmeyen borç, yasal faizleri ile beraber size yansıtılır ve bu borcu kefil ödemek zorundadır.

Kefil istemeyen bankalar

Yukarıda saydığımız seçenekler sizin için uygunsa, kefilsiz kredi veren bankalar ile çalışabilirsiniz. Burada tek tek banka ismi vermeye gerek yok. Tüm bankaların kapısı size açık olur. Temiz bir sicil, iyi bir kredi puanı, düzenli aylık gelir ve üzerinize kayıtlı gayrimenkul varsa hiçbir banka sizden kefil talebinde bulunmaz. Tabi bunda en etkili sebep, talep edilen kredi tutarıdır. Örneğin bankanın belirlediği kredi tutarı 25.000 TL ise ve siz bankadan 75.000 TL kredi talep ediyorsanız bu durumda banka sizden kefil göstermenizi isteyebilir. Veya ipotekli kredi vermeyi teklif eder. Bunlar banka ile ikili ilişkinize bağlıdır. Kefil prosedürü, bankalar tarafından belirlenen bir işlemdir.

About admin

İlginizi Çekebilir

En Uygun Ev Kredisi Nasıl Alınır?

En Uygun Ev Kredisi Nasıl Alınır?

Konutlar için geçerli olan kredilerden birinden yararlanmak istiyor fakat hangisinin en iyisi olduğunu tespit edemiyor …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir