Konut Kredisi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Kredilerin yapılandırılması, genellikle faiz oranlarında olan ciddi düşüşler sonrasında, kredi çeken vatandaşlar tarafından talep edilmektedir. Konut kredisi yapılandırma içinde bulunulan faiz durumlarına göre yeni yapılandırmalar yapılabilmektedir.

Kişiler yapacakları ön ödemeler veya ekstra ödemeler sonrasında, kredilerinin total miktarında düşüş sağlayabilmektedirler. Kredilerin yapılandırılması sayesinde, geciken konut kredisi ödemeleri ve benzeri sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. Öncelikle bir alt başlığımızı okuyarak, yapılandırma hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

İçindekiler

Kredi Yapılandırması Nedir?

Kredilerin yapılandırılması konusunu, telefon tarifenizi değiştirmek gibi düşünebilirsiniz. Nasıl telefon tarifenizi değiştirirken sizlere daha çok hitap eden yeni bir tarifeye geçiyorsanız, yapılandırma işlemi sonrasında da sizlere daha uygun bir krediye geçersiniz. Fakat konut kredisi yapılandırma esnasında dikkat edilmesi gereken, bu işlemi yapmadan önce genellikle ek ücret ödenmesi gerektiğidir. Yapılandırma için gereken ücreti de tarife değiştirirken ki cayma bedeli olarak algılamak mümkün.

Konut Kredisi Yapılandırma Süreci

Konut kredilerinin yeniden yapılandırılması için belirli durumlar sağlanmalıdır. Bu durumların başında, faiz oranlarının ciddi miktarda düşmesi vardır. Örneğin %2.4’lük faiz oranına sahip bir ev kredisi çektiniz fakat ev kredilerinin faiz oranı %1.0 bandına geriledi. Bu durumda sizlerin bankalarınızdan konut kredisi yapılandırma talep etme hakkı oluşabilir.

Diğer durum ise, kişinin ödemelerini geciktirmesi ve benzeri maddi zorluklardan dolayı ortaya çıkar. Bu durumun üstesinden gelmek için de yapılandırma sürecine gidilebilir.

Faiz durumuna (düşüşüne) bağlı olarak, güzel bir oranda yapılandırma yapılabilir. Yapılandırma yapılırken, borcunuzu ödemediğiniz kısım peşin ödenmiş gibi gösterilir. Peşin ödeme sonrasında, yeni bir miktara sahip kredi sizlere sunulur.

Konut kredisi yapılandırma esnasında talep edilen ücretler, mahkeme yoluyla bankalardan geri alınabilirler. Bu da yapılandırmaya giderken sizlerin unutmaması gereken bir detay. Kredi yapılandırma sonrasında, kredi için ödeyeceğiniz aylık miktar düşer. Total miktarın da düşmesi için faiz oranlarının ciddi manada düşmüş olması gerekmektedir.

Şayet aynı faiz oranlarına sahip bir ekonomi içerisinde, kredinizi ödeyemediğiniz şikayetiyle bankaya başvurursanız;

  • Sizlere pek tabii yeni bir yapılandırma fırsatı sunulacaktır.
  • Yeni yapılandırılmış kredinin aylık taksit oranı, öncekine nazaran daha az olacaktır.
  • Fakat toplamda ödeyeceğiniz ücret, öncekinden genellikle daha fazla olacaktır.

Faiz düşüşü yokken talep ettiğiniz yapılandırmalar için, bu konulara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kredi Yapılandırması Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kredilerin yapılandırma süreçlerinde dikkat etmeniz gerekenlerin bazılarını üst kısımda sizlere bildirdik. Konut kredisi yapılandırma sürecinde de dikkat etmeniz gereken en önemli olgu, kar zarar analizini iyi yapmanız olacaktır. Şayet yeni sunulan yapılandırmanın total değeri, eski total değerinizden yukarıdaysa, başarısız bir yapılandırma yöntemi izlenmiş olur.

Bu sebeplerle bilinçli kullanıcı olmak adına, yapılandırma yaparken muhakkak uzun vade de göz önüne alınmalıdır. Faiz oranının düşüşüne göre yapılandırma talep ederken, daha fazla ücret ödememek adına bu konuya dikkat etmeniz gerekmektedir.

Özellikle 2021 yılının başlarında, bankalara yapılandırma adına çok büyük talep olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bu sayının 2021 sonlarına doğru, pandemi biterse rekor seviyelere ulaştığını da görebiliriz. Konut kredisi yapılandırma özellikle korona dönemi sonrasında, hızla artacak gibi duruyor.

Bizleri takip ederek, En Uygun Ev Kredisi Nasıl Alınır?, Kredi Çekmek İçin Tavsiyeler 2021 gibi kredi konularından 2021 yılında da haberdar olabilirsiniz.

 

 

About admin

İlginizi Çekebilir

KYK kredi borçları silinecek mi

KYK Kredi Borçları Silinecek Mi?

Üniversite hayatı boyunca, tüm Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının talep edebildiği, Kredi Yurtlar Kurumu’nun kredisi hakkında bilgi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir