Kredi Faizleri 2021 Yılı Tahminleri |Türkiye

İçindekiler

Kredi Faizleri 2021 Yılı Tahminleri |Türkiye

Covid-19’un ekonomik anlamda zarar vermediği herhangi bir alan ne ülkemizde, ne de başka bir ülkede pek bulunmuyor. Korona virüsünden karlı çıkanlar, maske, dezenfektan ve benzeri hijyen ürünleri satan firmalar ve de dijitale geçmeye başaran kimselerdir. Bu firmalar ve internet üzerinden iş yapan kimseler haricinde covid dünya genelinde oldukça kötü ekonomik etkiler bırakmıştır. Kredi faizleri 2021 yılında, pandemi sürecinin etkisinin geçmesiyle, faizlerin de düşüşe geçmesi ön görülüyor.

Fakat faizlerin düşüşe geçmesi ön görüden uzağa gidemez çünkü;

  • Salgına çare olacak ilaç veya aşıların hiçbiri 3.faz sonrası ticari onayını henüz almış değiller.
  • Yeni bir salgın hastalığın çıkıp çıkmayacağı ise henüz bilinmiyor.
  • Hatta koronanın ikinci veya üçüncü dalgalarının olup olmayacağı bile henüz tahmin edilemiyorken, kredi faizleri 2021 yılı tahminleri hakkında kesin konuşmak, neredeyse imkansız.

Pandemi sonrasında internet reklamcılığı, klasik reklamcılığın önüne tamamen geçerek, sektörden yavaş yavaş yok olan klasik reklamcılığa sağlam bir darbe daha vurmuş oldu. E-ticaret ve E-eğitim veya başında E- olan pek çok sektörde karlar artarken, diğer sektörler için durum pek de bu yönde ilerlemedi.

Dünya Genelinde Kredi Faizleri 2021 ve Faiz Tahminleri

Moody’s adlı şirketin raporuna göre, koronanın etkileri geçtikçe ekonominin toparlanacağını belirtildi. Yeni yıl faiz tahminleri özellikle Amerika taraflarında düşüşe geçecek gibi duruyor.

Amerika’nın hali hazırda pandemiye karşın 3.faz seviyesine ulaşmış pek çok ilacı bulunuyor. Bu aşılardan bir veya birkaçı tam kullanım onayı aldıktan sonra, ekonomik olarak sıçrama bekleniyor.

Amerika’nın yanı sıra, Çin, Rusya ve gelişmiş Avrupa ülkelerinde de durum aynı. Faiz tahmini yaparken, aşının ülkelere ulaşma kolaylığını mutlaka göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Dünyanın geçtiği zorlu süreçten, karlı çıkmayı başaran sektörleri konumuzun başında sizler ile paylaşmıştık. Bu sektörler haricinde karlı çıkmayı başaran diğer sektörler ve kişiler ise;

  • Sosyal medya aracılığı ile geçim sağlayan kişi veya kurumlar,
  • Evden iş yapma fırsatı bulan kimseler,
  • Kendine yeni gelir ve ticaret kapısı bulanlardır.

Kredi faizleri 2021 konusunda, korona sürecine biraz daha yakından bakmak gerektiğini düşünüyoruz.

Salgın Nedeniyle Artan Kredi Faizleri 2021 Düşüşe Geçecek!

2021 yılında herkesin beklentisi, daha rahat bir ortamda, maskesiz ve rahat nefes alarak özgürce gezebilmek. Salgın nedeniyle artan kredilerin faizlerinin ise, aşıların ülkelerde yapılmaya başlamasından sonra ciddi oranda düşeceği tahmin ediliyor.

Korona 2019 yıllarının sonunda Çin’de ortaya çıkmış ve ardından tüm dünyayı kısa süre içerisinde hem ekonomik hem de sosyal anlamda etkisi altına almıştır. Bu etkilerin büyüklüğü, pandeminin 1.yılının ardından daha da gün yüzüne çıkmış ve de dünya genelinde geçim sıkıntısı çeken kimselerin sayısı artmıştır.

Kredi faizleri 2021 hakkında kesinlikle düşer veya artar demenin tek yolu ise; Covid-19 virüsüne kesin çözüm bulunup bulunmaması ile doğru orantılıdır. Şayet virüs yayılmaya devam eder veya bulunan aşılara karşı kendini mutasyona uğratırsa, dünya olarak hepimizin işi oldukça zor.

Dünyanın hemen her ülkesinde ekonomi oldukça dengesiz. Neredeyse ülkelerin tamamına yakını ani para değer artışı veya ani para değer kaybı gibi sorunlar yaşamaktalar. Ekonomi de bulunan bu dengesizlik içerisinde herhangi yeni bir yatırım yapılırken en azından 2 kere düşünülmesi gerektiğinden yanayız.

Dünya genelinde hükümetlerin borç seviyeleri giderek yükselirken, o borçları ödeyecekleri ortam henüz oluşmadı. Salgının ekonomik sonuçları arasında yer alan bu unsurda, ülkeleri oldukça zor duruma sokan ve faiz artışına yönlendiren bir diğer etken.

Daha fazla ekonomi ilgili makale okumak için, sayfamızda gezinmeniz yeterli. Kredi kartı bilgilerinizi öğrenmek için yazımızı okumanız yeterli.

About admin

İlginizi Çekebilir

Kredi Faiz Oranları 2019 Güncel

Kredi Faiz Oranları 2019 Güncel

Sıcak yaz ayları bitmek üzere ancak ekonominin sıcaklığı gittikçe artıyor. Kredi faiz oranları başta konut …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir