Konut Kredisi Faiz Oranları 2021

Konut kredisi almak istiyor fakat faiz oranları konusunda neyle karşı karşıya kalacağınızı bilmiyor musunuz? Konut kredisi faiz oranları 2021 yılı güncellemesinden sonra, pek çok bankanın yüzde olarak uyguladığı faiz miktarı değişti. Ekonomik kaynaklı nedenlerden dolayı faiz oranları Aralık ayı itibari ile yükselişe geçti.

Konut kredileri de yükselen faizden nasibini aldı. Artan faiz oranları ile birlikte, ev sahibi olmak isteyen kimseler derin düşüncelere dalmaya başladı. Karamsarlığa kapılmadan önce, sizlere vermek istediğimiz naçizane bir fikrimiz var.  Konut kredisi faiz oranları 2021 yılının ortalarına doğru düşüşe geçmesi tahmin ediliyor. Fakat bu düşüşün de bir garantisi pek tabii yok.

İçindekiler

Bankaların Güncelledikleri Konut Kredisi Faiz Oranları

Her banka kendi durumuna göre faiz oranını güncelleme yoluna gitti. Bankaların içerisinde bulundukları ekonomik koşullar ve banka çıkarları göz önünde bulundurularak alınan bu kararlar sonrasında, neredeyse tüm bankalar faiz artırımı yaptı. Konut alacak kimselerin diledikleri kredilerin, faiz oranları da doğrudan artmış oldu. Konut kredisi faiz oranları 2021;

  • Ziraat Bankası’ndan almak istediğiniz konut kredisinin faiz oranı %1,65 olarak güncellendi.
  • Halkbank’ın “Hesaplı Evim Konut Kredisi” faiz oranları ise %1,67 oldu.
  • ICBS bankasının “Yeni Evim Kredisi” adını verdiği konut kredisinin faiz oranı %1,56 olarak belirlendi.
  • %1,56’lık orana sahip diğer banka ise Yapı Kredi bankası.
  • Garanti BBVA “Hayat Sigortalı Kiracıya Mortgage” adlı kampanyası ile %1,49 faiz oranı belirledi.
  • Konut kredisi faiz oranları 2021 Akbank bankasının oranı %1,41 oldu.
  • En düşük konut kredisi faiz oranına sahip olan banka, %1,34 ile ING Bank.

Konut Kredisi Faizleri Yükselir Mi, Düşer Mi?

Sorunun tam cevabı, içerisinde bulunduğumuz olağanüstü salgın sürecinin ne yönde ilerleyeceğine bağlı. Ekonomiyi derinden etkileyen Covid-19 süreci, hiç şüphesiz faiz oranlarını da etkiledi. Şayet pandemi sürecinde ülke olarak ilerleme kaydedersek, faiz oranları düşebilir.

Konut kredisi faiz oranları 2021 yılının ortalarına doğru düşecek gibi gözüküyor. Konut faizlerinin düşmesinin beklenmesi de, yine tamamen Kovid ile ilgili bir süreç. Faizlerin özellikle 2021’in ilk 3 ayında düşmeyeceği düşünülmekte. İlk 3 aydan sonra neler olacağını da kestirmek, pek de mümkün gözükmüyor.

Konut Kredisi Faiz Oranları 2021 Yılının Sonlarına Doğru Ne Olur?

Bu sorunun da net cevabı, tıpkı diğer sorumuz gibi tamamen salgın sürecine bağlıdır. Salgının 2021’in yaz aylarında dünya genelinde son bulacağını ön gören çalışmalar oldukça fazladır. Eğer pandemi son bulursa konut kredisi faiz oranları 2021 yılının son çeyreklerine doğru ciddi manada düşebilir.

Diğer bir seçenek olan pandemi son bulmaz ve virüs mutasyon ile aşıları etkisiz hale getirmeyi başarırsa ne olur? Sorunun cevabı tamamen tahmini olmak üzere, maddeler halinde sizlerle;

  • Ülkemiz tarihinin en yüksek kredi faiz oranları ile karşı karşıya kalmamız mümkün.
  • Ekonomik olarak dünya genelinde bir kaos havası da sezilecektir.
  • Bu kaos havası konut kredisi faiz oranları 2021 hesaplarını da elbette ki etkiler.

Sonuç olarak, sizlere kesin olarak şimdi kredi almalısınız veya birkaç ay sonrası için konut kredisi almalısınız tavsiyesi yapmamız, içinde bulunduğumuz koşullarda pek de sağlıklı olmayacaktır. Pandemi sürecinin biteceğini veya devam edeceğini düşünüyorsanız, bu gelişmelerin sonucunda kendi rotanızı belirlemek en sağlıklısı olacaktır. Yazılanların hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi için bu işi profesyonelce yapan kurumlar ile görüşme yapmanız en sağlıklısı olacaktır.

Bu ve benzeri daha fazla ekonomi ve finans haberleri için kredi onayı sitemizi takip edebilirsiniz.

About admin

İlginizi Çekebilir

En Uygun Ev Kredisi Nasıl Alınır?

En Uygun Ev Kredisi Nasıl Alınır?

Konutlar için geçerli olan kredilerden birinden yararlanmak istiyor fakat hangisinin en iyisi olduğunu tespit edemiyor …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir