Kredi Notu Öğrenme 2021

Kredi notunuzu öğrenmeniz için ücret ödemenize gerek yok. Findeks kredi notu öğrenme 2021 yılında sizlere ücretli hizmet sunmaktadır. Ücretsiz kredi notu hesaplaması için belli başlı formüller sizlere yeterli olacaktır.

Sizlere vereceğimiz yöntemler sonrası yapacağınız hesaplamalardan çıkan sonuç, bankaların sizler için belirlediği yaklaşık kredi notu olarak adlandırılabilir. Ortalama çıkan sonuç birçok banka şirketinin sizler için belirlediği sonucun tamı tamına aynısı olmasa bile, o sonuçlara yakın bir sonuç çıkacaktır. Ücretsiz kredi notu hesaplama işleminde kullanacağınız yöntemler hakkında daha detaylı bilgi için, okumaya devam etmeniz yeterli.

İçindekiler

Kredi Notu Nasıl Hesaplanır? Kredi Notu Öğrenme 2021

Ücretli şekilde kredi notu hesaplamaya yarayan Findeks adlı sitenin haricinde, sizlere nasıl ücretsiz hesaplama yapacağınızı anlatmak istiyoruz. Kredi notu nasıl hesaplanır? Sorusu, alacağınız krediyi İş Bankası, Ziraat Bankası ve benzeri kurumların sizlere verdiği kredi notu üzerinden onayladıkları için, oldukça önemlidir.

2021 yılında kredi notunuzu hesaplamak için deneyeceğiniz pek çok yöntem olsa bile, sizler adına en kolay ve en doğru sonuç veren yöntemi yazımıza ekledik. Bir alt başlığımızda sizlere vereceğimiz yüzdeleri kendiniz oranlayarak kredi notu öğrenme 2021 işleminizi kendiniz halledebilirsiniz.

Kredi Notu Etken Oranları| Kredi Notu Öğrenme 2021

Kredi notunuza etken olan bazı oranlar bulunmak ile birlikte, bu oranları düzgün tutarsanız en iyi kredi notlarından bir tanesine sahip olmanız mümkün. Kredi notu hesaplama esnasında kullanılan oranlar;

  • Bu not hesaplanırken yüzde 35’lik kısmı, kredi ve kredi kartınızı hangi düzenle ödediğinize bağlı olarak oluşturulur.
  • Hesaplarınızda bulunan para ve hesaplarınızın veya kredilerinizin borcu da yine %35’lik bir orana sahiptir.
  • Eğer yeni krediye sahip bir ürün açılışı yaptıysanız, bunun da %11 gibi oldukça önemli bir oranı bulunmaktadır.
  • Kredi alma sıklığınız, yani kredi kullanım yoğunluğunuz da %10 etkendir.
  • Geriye kalan %9’luk kredi notu öğrenme 2021 oranı ise bankaların baktıkları diğer ve ayrıntılı işlemlerdir.
  • Eğer toplam kredi kullanmama, talep etmeme, çekmeme süreniz, 5 yılı aşkın bir süre ise, sizlerin kredi notu öğrenilemez.

Bu oranlardan yararlanarak, krediniz ile ilgili sizlere verilecek notu üç aşağı beş yukarı hesaplamanız mümkün. Sonuçlar iç açıcıysa dilediğiniz kredi maaş oranınıza göre sizlere verilecektir.

Kredi Notu Derecelendirmeleri

Kredi notlarının sayısal aralıklarına göre, kişilere derecelendirme yapmak mümkün. Kredi notu derecelendirmeleri ana 5 başlıkta incelenebilir. Bu ana 5 başlık ise genel risk durumuna göre tanımlanmıştır. İşte risk oranına göre kredi notlarının derecelendirilmesi;

  • Çok Riskli Grup: Çok riskli grup içerisinde bir kredi notuna sahipseniz, çok yüksek oranlarda kredinize onay alamazsınız. Bu grupta bulunan kişiler genellikle kredilerini ödememiş veya oldukça aksatmış kişilerdir. Kredi notu 1 ila 799 arasında bulunan kişiler bu gruba mensupturlar.
  • Orta Riskli Grup: Çok yüksek kredi talepleriniz ile orta yükseklikte bulunan maddi tutarda kredi talepleriniz, bu grup içerisindeyseniz genellikle reddedilir. Orta riskli grup kredi notu hesaplama sonucunda 800 ila 1299 arasında puan alan gruptur.
  • Az Riskli Grup: Kredi onayı şansınız normal seviyelerde olup, makul kredi talepleriniz genellikle onaylanacaktır. Az riskli grubun puan aralığı ise, 1300 ila 1499 arasında yer almaktadır.
  • İyi Puanlı Grup: Kredi onaylarınız çok yüksek oranda kısa süre içerisinde gerçekleşecektir. 1500 ila 1699 puan arası kimselerin kredi notları, bu grubun içerisine girmeye yeterli olacaktır.
  • Çok İyi Puanlı Grup: Kredi notu öğrenme 2021 içerisinde sahip olunabilecek en iyi puan aralığında ki gruptur. Bu grubun tüm istekleri oldukça yüksek oranda kabul görmektedir. 1700 ile 1900 arasında ki puan aralığına sahip gruptur.

About admin

İlginizi Çekebilir

En Uygun Ev Kredisi Nasıl Alınır?

En Uygun Ev Kredisi Nasıl Alınır?

Konutlar için geçerli olan kredilerden birinden yararlanmak istiyor fakat hangisinin en iyisi olduğunu tespit edemiyor …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir